Jan Dekker

Mengen en roeren!

Jan Dekker International

Bij het 222-jarig bestaan in 2000

Bij jubileumvieringen wordt een afgerond aantal jaren herdacht. Dat is de regel en zo hoort het. Het doet misschien wat vreemd aan dat we daarbij doorgaans van een mijlpaal spreken en niettemin met ons vertrouwde decimaalstelsel rekenen: na tien, vijftig of honderd jaren mogen de vlaggen uit.

Jan Dekker International is op 1 januari 1778 z'n bestaan begonnen. Op het eerste gezicht lijkt er, na 222 jaren, geen aanleiding om een gedenkschrift samen te stellen. Maar niemand zal tegenspreken dat de drie achtereenvolgende tweeën een fraai afgerond en opmerkelijk getal vormen, zeker in 2000. Even belangrijk is de gedachte dat het bedrijf op 1 januari aanstaande de vierde eeuw van z'n bestaan ingaat. Het werd in de achttiende eeuw opgericht, kwam in de negentiende tot bloei, maakte in de twintigste een midlife-crisis door, maar herstelde zich daarvan voorbeeldig.

En vooruitkijkend naar z'n vierde eeuw en het nieuwe millennium ziet het vol vertrouwen en zelfbewustzijn nieuwe uitdagingen tegemoet. Als dat geen reden is om even met voldoening stil te staan, wat dan wél... In elk geval vonden wij er aanleiding in voor dit boekje over ons verleden, het heden en de toekomst.

Wormerveer, november 1999

UITVOERING BOEK:
Uitgave:Jan Dekker International Wormerveer
Tekst:Jan Pieter Woudt, Klaas Woudt
Omvang:75 pagina's
Formaat:20 x 20 cm