VGP - Archief van Industriebond FNV
afd. Wormer

VGP vestiging Wormer, van winstmaker tot bedrijfssluiting

Dit archief is verzameld door Cas Wegman; oud-werknemer en lid van de bedrijfsledengroep FNV bij Van Gelder Papier. Wegman begon zijn loopbaan op de papiervakschool in Velsen. Na een praktijkstage in Velsen en later in de vestiging in Wormer kwam hij in 1965 als VAPRO-leerling in Wormer in vaste dienst. Hij doorliep het hele carrièrepad van hekkie's jongen tot uiteindelijk papiermaker. Vanaf 1976 heeft hij, als instructeur in het lokale opleidingscentrum, zijn kennis mogen overdragen aan aankomende collega's.

Dit deel van het archief betreft de periode van 1975 tot 1980. VGP vestiging in Wormer werd in de Persconferentie op 24 augustus 1978, waarin een toelichting werd gegeven op de resultaten van het eerste halfjaar, nog bejubeld: Deze fabriek is gereorganiseerd en is vanaf april een volledig winstcentrum geworden. Daarna ging het snel bergafwaarts, de vestiging Wormer van VGP werd uiteindelijk in 1981 gesloten.

Dit archief is goed te combineren met Werkgelegenheid bij VGP Een bijzonder dossier in het gemeentearchief van Wormer. De gemeente beschikte over andere informatie en streed op een ander speelveld.

Hieronder vindt u een ruime selectie gedigitaliseerde documenten uit het archief van de Industriebond FNV, afd. Wormer.

Opgemaakt door Cees Kingma - December 2020 / Januari 2021